Over

Barbara Abdoelkariem

Barbara Abdoelkariem

Als jurist heb ik voor verschillende overheidsinstellingen gewerkt. Daar kwamen diverse onderwerpen langs en is samenwerken van groot belang om resultaten te behalen. Bij de overheid zijn de persoonlijke belangen vaak ondergeschikt aan de zakelijke belangen. In de verschillende juridische procedures die ik in de afgelopen jaren heb gevoerd was de inhoud van het conflict belangrijker dan de mens. De emoties en het verhaal achter het conflict kwamen niet aanbod.

Mediator

Ik ben mij gaan verdiepen in het ontstaan van conflicten en de verschillende manieren om conflicten te benaderen. In 2014 ben ik gestart met de opleiding Mediation bij het ADR in Amsterdam. Sinds 2016 ben ik MfN-register mediator en gespecialiseerd in arbeids-, familie-, zakelijke, buren en overheidsgeschillen.

Ontwikkeling van generalist tot specialist

Mediationbureau ‘Talking Is Solving’ is in 2019 opgericht. Familie mediation heeft gaande weg een prominente plek ingenomen met name op het gebied van familie conflicten, familie samenstellingen, gezinnen en kinderen. Inmiddels is het ADR predicaat register scheidingsspecialist toegevoegd.

In 2022 is Mediationbureau ‘Talking Is Solving’ omgedoopt tot Mediation- en Scheidingspraktijk ‘Talking Is Solving’. Wanneer partners besluiten om te gaan scheiden komt er heel veel op hen af. Als scheidingsspecialist ondersteunt en begeleidt Mediation- en Scheidingspraktijk ‘Talking Is Solving’ voormalige partners op emotioneel, juridisch- en financieel gebied, zodat zij na de scheiding zelfstandig verder kunnen gaan.

Kindercoach

Wanneer er kinderen bij de scheiding betrokken zijn is er voor hen een kindercoach beschikbaar. Deze kindercoach helpt kinderen omgaan met de nieuwe situatie dat zijn niet meer met papa en mama in één huis wonen of dat zij door co-ouderschap afwisselend bij mama en papa wonen of dat er een nieuwe partner bij komt met soms eigen kinderen.

Niets is taboe

Tijdens een mediation of scheidingstraject is het belangrijk om ruimte te geven aan zowel persoonlijke – als zakelijke aspecten. De ervaring leert dat de beste resultaten worden bereikt wanneer alle belangen worden belicht.
Bij Mediation- en Scheidingspraktijk TIS is het belangrijk dat de mensen die aan tafel zitten zich veilig voelen. Gedurende een mediation- of scheidingstraject kunnen partijen een veilige omgeving verwachten waar alles, met de nodige respect voor elkaar, kan worden gezegd of verteld. Zodat alle aspecten die belangrijk zijn, om tot een passende oplossing te komen, worden besproken. Niets is taboe.

Naast mijn werk als mediator en scheidingsspecialist geef ik ook trainingen op het gebied van mediationvaardigheden in Nederland en op Aruba.